حمل بار دریایی bsl و مزایای آن

حمل و نقل بین‌المللی امروزه در صدر توجه بسیاری از تاجران و شرکت‌‌‌ها قرار گرفته تا به این وسیله بتوانند کسب‌وکار و حرفه‌‌‌ خود را توسعه دهند. حمل و نقل بین‌المللی انواع مختلفی اعم از زمینی که شامل جاده‌‌‌‌ای و ریلی، هوایی و دریایی را شامل می‌‌شود که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در این مطلب از سایت دانا حمل می‌‌‌خواهیم به بررسی حمل بار دریایی بپردازیم.
این نوع حمل و نقل دارای امن‌‌‌ترین و رایج‌‌‌ترین نوع حمل بار بوده که به طور کلی هزینه آن مناسب ولی زمان تحویل بارش کمی طولانی است؛ بنابراین با ما همراه باشید تا به خوبی با این روش انتقال بار آشنا شوید.

 

حمل بار دریایی و انواع آن

حمل و نقل دریایی از جمله رایج‌‌‌ترین و به صرفه‌‌‌ترین نوع حمل بار است، به طوری که گفته شده بیش از ۹۰ درصد کالا‌‌‌های جهان از طریق دریا‌‌‌ها جابه‌جا می‌‌‌شوند. این حمل بار دارای روش‌‌های مختلفی با نرخ باربری متفاوتی هستند که به توضیح کامل هر یک برای شما می‌‌‌پردازیم:

 

حمل و نقل عمیق از دریا

این نوع حمل بار اکثراً برای بار‌‌‌های بزرگ مثل سنگ آهن، روغن، سیمان و کود برای جابه‌جایی بین قاره‌‌‌ای صورت می‌‌‌گیرد. در این حمل بار کشتی‌‌‌های بزرگ با عبور از دریا‌‌ها و اقیانوس‌‌‌ها، طی مسافت بسیار طولانی به مقصد می‌‌رسند.

 

حمل و نقل دریای کوتاه یا حمل و نقل ساحلی

 این نوع حمل بار دریایی دقیقاً بر‌‌عکس حمل و نقل دریای عمیق است یعنی جابه‌جایی بار در مسافت‌‌‌های نسبتاً کوتاه صورت می‌‌‌گیرد. از این روش بیشتر برای کالا‌‌های کم حجم و درون کشوری یعنی بدون عبور از اقیانوس و سایر آب‌‌‌ها و در امتداد ساحل انجام می‌‌‌شود. لازم به ذکر است با اینکه بار‌‌‌ها کوچک و مسافت کم است اما هر بار دارای نرخ باربری متفاوتی می‌‌‌‌باشد.

 

حمل و نقل داخلی

شبیه حمل و نقل ساحلی بوده و برای انتقال کالا‌‌‌هایی همچون فرآورده‌‌‌های نفتی، معادن و محصولات شیمیایی کاربرد داشته که این حمل با کشتی‌‌های مخصوص آب راه‌‌‌های داخلی مثل رود‌‌خانه‌‌ها، کانال‌‌‌ها و دریاچه‌‌‌ها صورت می‌‌‌گیرد. این حمل بار هم با توجه به کالا و مقدار مسافت دارای نرخ‌‌‌های متنوعی می‌‌‌باشد.

همچنین مطالعه کنید: انواع حمل و نقل بین المللی

شرایط حمل و نقل bsl در کشور ما چگونه است؟

کشور جمهوری اسلامی ایران با قرارگیری در موقعیت جغرافیایی عالی توان استفاده از این روش حمل و نقل بین‌المللی را دارد و جز کشور‌‌‌های مهم در این زمینه طبقه‌بندی می‌‌شود. به طوری که با داشتن دریای خزر در شمال خود و آب‌‌‌های نیلگون خلیج همیشه پارس و دریای عمان در جنوب خود به این حمل و نقل وسعت بخشیده و کسب‌وکار مردم را توسعه داده است.
ایران با یازده بندر بازرگانی با ظرفیت ۱۸۶ میلیون تن کالا توانسته حمل و نقل بیش از ۹۰ درصد کالا‌‌‌ها را از طریق دریا امکان‌پذیر سازد. خلیج فارس و آب‌‌‌های آزاد آن امکان حمل و نقل بین‌المللی را فراهم ساخته به طوری که روزانه مقدار زیادی کالا و فرآورده‌‌‌های نفتی را بارگیری و به بقیه نقاط جهان به واسطه‌‌ بنادر مهم خود مثل بندر چابهار، بندرعباس، بندر امام خمینی، بندرلنگه، بندر بوشهر و. . . می‌‌فرستد.

 

روش‌‌‌های مختلف حمل بار دریایی

حمل و نقل دریایی امروزه توسعه یافته و دارای روش‌‌های مختلفی می‌‌باشد که به طور کلی ابتدا آن را به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌‌کنند و روش غیرمستقیم آن سه نوع کراس استافینگ، ترانشیپ و چارترینگ را شامل‌ می‌‌‌شود که در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.

 

حمل و نقل دریایی با روش مستقیم

در این روش؛ بار از بندر مبدأ حرکت،  بارگیری و بدون هیچ گونه تغییر کشتی یک راست به بندر مقصد تحویل داده می‌‌شود به همین دلیل دارای دو مزیت هزینه‌‌‌ و زمان کمتر نسبت به بقیه انواع روش‌‌‌ها می‌‌باشد.

 

حمل نقل غیرمستقیم کراس استافینگ

این روش برخلاف روش حمل بار دریایی مستقیم، کالا را یک راست از مبدأ به مقصد منتقل نمی‌‌کند و دلیل آن هم نبود راه ارتباطی بین مکان مبدأ و مقصد است یعنی یک بندری در بین این مسیر به عنوان بندر واسطه قرار گرفته و بار در آن از یک کشتی به کشتی دیگر تخلیه شده و سپس رهسپار بندر مقصد می‌‌‌شود.

 

حمل و نقل غیرمستقیم ترانشیت

این روش مخصوص بنادری است که نمی‌‌‌توانند حمل را به طور مستقیم از طریق دریا انجام دهند یعنی بار چندین بار در بندر تخلیه و بارگیری خواهد شد و بارگیری اولیه هم توسط کامیون در بندر خشک صورت می‌‌‌پذیرند.

 

حمل و نقل غیرمستقیم چاترینگ

اندکی پیچیده‌‌تر و مخصوص‌‌تر از بقیه حمل و نقل‌‌ها می‌‌باشد و مخصوص کالا‌‌‌های حجیم و بدون بسته‌بندی است که به طور دربست اجاره می‌‌کنند. در این روش اساس کار انتقال بار به روش چارتر است. نا‌‌گفته نماند که این نوع قرارداد در اعتبار سندی مورد تأیید بانک‌‌ها نیست!

حمل bsl

مزایا و معایب حمل بار دریایی

 این روش دارای مزیت‌‌‌های زیادی و عیوب خیلی کم است. مزیت‌‌های آن عبارت‌‌‌اند از:

مزایای حمل بار دریایی

_ مهم‌‌ترین و اصلی‌‌ترین مزیت این روش ارزان بودن آن نسبت به بقیه‌ روش‌‌‌های حمل و نقل برای بار‌‌های حجیم و بزرگ است که این روش را روشی محبوب برای تاجران و شرکت‌‌ها ساخته است.

_ دارای امنیت و ایمنی بالا؛ زیرا مانند حمل و نقل زمینی تصادفی در کار نیست و ‌همچنین کانتینر حمل بار پلمپ شده و کسی توانایی دسترسی به آن ندارد.

_ تنوع زیاد کشتی‌‌ها و شرکت‌‌‌های حمل بار دریایی باعث ایجاد انعطاف‌پذیری و مناسب بودن آن برای تمامی تاجران بر حسب بودجه شده است.

_ حجم کالایی که می‌‌توان با این روش منتقل و جابه‌جا کرد حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن است.

_ نرخ کرایه این روش معمولاً ثابت است و زیاد جابه‌جا نمی‌‌شود.

_ هزینه‌‌های تعمیر و نگهداری آن کم است.

معایب حمل بار دریایی

معایب این روش شامل موارد زیر است:

_ مانند هر روشی دارای خطراتی می‌‌‌باشد که تعداد آن کم اما وجود دارند مانند خطر طوفان و غرق شدن کشتی یا. . .

_ سرعت حمل بار کم و زمان این جابه‌جایی به علت تغییر شرایط آب و هوایی نسبت به سایر روش‌‌‌ها زیاد است.

_ نیاز به صرف هزینه‌‌‌ای جدا برای رساندن بار به مقصد اصلی پس از تخلیه محموله در بندر است.

_ رهگیری و پیگیری بار در این روش کمی سخت و مشکل است.

کلام آخر

با توجه به مطالب نگاشته در مورد حمل بار دریایی و مزیت‌‌‌های این حمل، بلکه توانسته باشیم کمکی در باب تصمیم شما برای انتخاب نوع جابه‌جایی کالای شما کرده باشیم. برای مشاوره و اطلاع یافتن از بقیه  شرایط و ضوابط حمل بار bsl می‌‌‌توانید با شماره‌های موجود در پایین سایت دانا حمل درج شده، تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان

افتخار میکنیم میزبان بهترین ها هستیم